Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

07-03-09 Artiest vd Week "Michael Jackson" Update

09/03/2009

Op 5 maart 2009 maakte Michael Jackson tijdens een persconferentie bekend , na een stilte van 8 jaar, weer een aantal concerten te gaan geven. Voor het programma “Simply Paul” de reden hem deze week te bombarderen tot “Artiest van de week”.

Op 8 juli 2009 vindt in de O2 in Londen het eerste Michael Jackson concert plaats. Daarna volgen nog 4 concerten. In tegenstelling tot suggesties gedaan in diverse programma’s is nog niet bekend of er in Nederland of andere landen gegeven worden.

Michael Jackson (29 aug. 1958) werd geboren in het plaatsje Gary in de Amerikaanse staat Indiana. Samen met zijn broer Jermaine begon hij met The Jackson Brothers, later omgedoopt in The Jackson 5. Hieruit kwamen de singles “I Want You Back”, “ABC”, “The Love You Save” en “I’ll Be There” voort. In deze periode scoorde hij als solo artiest ook een nummer 1 hit “Ben”. Na een platenlabelwissel veranderden zij hun naam in “The Jackons”en bleven tot 1984 onder die naam optreden.
In 1982 scoorde hij samen met Paul McCartney, voormalige Beatle, een hit “The girl is mine”.
Dit vormde de basis voor zijn verdere solo-carriere. Hierna volgden nog hits, zoals; Billie Jean, Beat it, Thriller, Bad en vele andere hits. Wie weet volgen na deze concerten weer nieuwe hits.

UPDATE, 13 maart 2009:
Alle kaarten voor de vijftig concerten die Michael Jackson in Londen geeft, zijn uitverkocht. Er zijn in totaal meer dan een miljoen tickets verkocht. De organisatoren houden het erop dat de This Is It-tournee de snelst uitverkochte toer aller tijden is.
Share