Biografie

Paul van Dam groeide op in de tijd dat er nog radio (Offshore Radio) vanaf zee werd gemaakt (onder meer Radio Veronica, Radio Caroline, Radio Mi Amigo, Radio Northsea International, Radio London, Radio 227, Radio Atlantis en de beste Swinging Radio England. Al jong vond hij de radio, zoals deze in Hilversum en Brussel werd gemaakt, oubollig daar werd dus niet naar geluisterd. Wekelijks werd het gedrukt exemplaar van de Top 40 bij de plaatselijke platenboer opgehaald. Mede hierdoor is een enorme kennis aan muziek en vinyl opgebouwd.

De popmuziek en andere muziekstijlen uit het verleden en heden inspireerde Paul zich verder te verdiepen in de artiesten erom heen. Hierdoor zijn er contacten gelegd met zowel platenlabels als artiestenboekingskantoren, alwaar hij achter de schermen ook actief is geweest.

Jarenlang heeft Paul een kabelkrant (Loos Kabelkrant) beheerd alsook in diverse besturen op het gebied van media en sport plaatsgenomen. Als PR-medewerker trad hij regelmatig als woordvoerder via diverse media op.
Na zijn eerste vuurdoop als side-kick bij het inmiddels ter ziele gegane Radio 192 wilde hij meer. Hij kwam met SplashFM uit het Flevolandse Almere in contact.

Van Februari t/m Oktober 2009 is hij via dit station wekelijks op zaterdag “live” te horen geweest met de programma’s “Paul in the 90’s” en “Simply Paul”. Tevens deed hij wekelijks op woensdagavond een duo presentatie, Live Almere Deze Week, waarin regionale onderwerpen werden behandeld. In deze show nam hij ook de interviews voor zijn rekening. Ook als stand-in bij afwezig van presentatoren, zoals een dance en oldies programma.  

De programma’s “Paul in the 90’s” en “Simply Paul”worden thans via anders stations in Nederland en België uitgezonden.

Uitzendingen per 1 januari 2016:
Paul in the 90’s:
TurnOn Radio International Donderdag 20.00 – 22.00 uur
Accent FM (B) Donderdag 20.00 – 21.00 uur
Textradio (B) Vrijdag 18.00 – 19.00 uur
Terneuzen FM (NL) Zaterdag 18.00 – 19.00 uurr

Simply Paul (met de hits van nu en toen)
Textradio (B) Donderdag: 18.00 – 19.00 uur
TurnOn Radio Donderdag 22.00 – 23.00 uur
Accent FM (B) Vrijdag: 19.00 – 20.00 uur

Binnenkort op ………………………

Share