Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Biografie Paul van Dam

Paul van Dam groeide op in de tijd dat er nog radio (Offshore) vanaf zee werd gemaakt (onder meer Veronica, Caroline, Atlantis, Mi Amigo, Radio Northsea International, Radio London, Radio 227, Radio Atlantis en de beste Swinging Radio England).
Al van jongs af aan vond hij de radio, zoals deze in Hilversum en Brussel werd gemaakt, oubollig daar werd tot ongenoegen van zijn vader dus niet naar geluisterd. Wekelijks werd het gedrukt exemplaar van de Top 40 bij de plaatselijke platenboer opgehaald. Mede hierdoor is een enorme kennis aan muziek en vinyl opgebouwd.

De popmuziek en andere muziekstijlen uit het verleden en heden inspireerde Paul zich verder te verdiepen in de artiesten erom heen. Hierdoor zijn er contacten gelegd met zowel platenlabels als artiestenboekingskantoren, alwaar hij achter de schermen ook actief is geweest.

Jarenlang heeft Paul een kabelkrant (L.O.O.S Kabelkrant in Oud-Gastel),thans Gemeente Halderberge, beheerd. Eveneens in diverse besturen op het gebied van media en sport plaatsgenomen, waaronder voorzitter van de Regionale Programmaraad Zuid-Oost Flevoland. Als PR-medewerker van voetbalvereniging SC Buitenboys in Almere trad hij regelmatig op als woordvoerder via de diverse Flevolandse media.

Na zijn eerste vuurdoop als side-kick (16 mei 2004) bij het inmiddels ter ziele gegane Radio 192 wilde hij meer. Als lid van de regionale programmaraad Zuid-Oost Flevoland kwam hij in 2008 met het toenmalige SplashFM (Robin Clement-Gerard Krom) uit het Flevolandse Almere in contact.

Van Februari t/m Oktober 2009 is hij via dit station wekelijks op zaterdag “live” te horen geweest met de programma’s “Paul in the 90’s” en “Simply Paul”. Tevens deed hij wekelijks op woensdagavond een duo presentatie, Live Almere Deze Week, waarin regionale onderwerpen werden behandeld. In deze show nam hij ook de interviews voor zijn rekening. Ook als stand-in bij afwezigheid van presentatoren, zoals een Dance en Oldies programma. Derhalve heeft hij veel radio live uren kunnen maken.

Nadat duidelijk werd dat het station geen bestaansrecht (meer)had en nog uitsluitend als internetstation te beluisteren was, werd besloten als syndicate programma verder te gaan. De Vlaamse internet stations Accent FM, (thans Radio 854) en Textradio geven sinds de start (juli 2009) het programma door.
Het programma wordt via diverse internet stations verspreid. Sinds kort is DAB+ erbij gekomen doordat Paul in the 90’s wordt uitgezonden door Hot Radio Hits.

Jarenlang was het programma (291 afleveringen) Paul in the 90’s te beluisteren op het Zeeuwse Terneuzen FM (Thans Go-Radio), op eigen verzoek is het programma van de zender gehaald.

Bij dit alles kreeg hij steun van zijn producer, Jessy Winters, welke nog steeds als producer en zijn adviseur optreedt.

Per 4 februari 2018 is Paul toegevoegd aan het presentatieteam van Radio Seabreeze AM 1395 en maakt wekelijks exclusief voor Seabreeze “Simply Paul”op de zondagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Sinds november 2020 is “Paul in the 90’s” eveneens opgenomen in de programmering van Seabreeze en wel op de maandagavond van 21.00 tot 22.00 uur.

“Paul in the 90’s” eveneens op TurnON Radio International, Radio 854, Textradio en Radio Fun-Vlaanderen en sinds zomer 2020 ook op Hot Radio Hits.

Binnenkort op jouw station?

Share