Radio-dj Paul van Dam

Biografie Paul van Dam

Paul van Dam groeide op in de tijd dat er nog radio (Offshore Radio) vanaf zee werd gemaakt (onder meer Radio Veronica, Radio Caroline, Radio Mi Amigo, Radio Northsea International, Radio London, Radio 227, Radio Atlantis en de beste Swinging Radio England). Al van jongs af aan vond hij de radio, zoals deze in Hilversum en Brussel werd gemaakt, oubollig daar werd dus niet naar geluisterd. Wekelijks werd het gedrukt exemplaar van de Top 40 bij de plaatselijke platenboer opgehaald. Mede hierdoor is een enorme kennis aan muziek en vinyl opgebouwd.

De popmuziek en andere muziekstijlen uit het verleden en heden inspireerde Paul zich verder te verdiepen in de artiesten erom heen. Hierdoor zijn er contacten gelegd met zowel platenlabels als artiestenboekingskantoren, alwaar hij achter de schermen ook actief is geweest.

Jarenlang heeft Paul een kabelkrant (L.O.O.S Kabelkrant in Oud-Gastel) beheerd alsook in diverse besturen op het gebied van media en sport plaatsgenomen. Als PR-medewerker van voetbalvereniging SC Buitenboys trad hij regelmatig als woordvoerder via diverse media op.
Na zijn eerste vuurdoop als side-kick (16 mei 2004) bij het inmiddels ter ziele gegane Radio 192 wilde hij meer. Hij kwam in 2008 met het toenmalige SplashFM uit het Flevolandse Almere in contact.

Van Februari t/m Oktober 2009 is hij via dit station wekelijks op zaterdag “live” te horen geweest met de programma’s “Paul in the 90’s” en “Simply Paul”. Tevens deed hij wekelijks op woensdagavond een duo presentatie, Live Almere Deze Week, waarin regionale onderwerpen werden behandeld. In deze show nam hij ook de interviews voor zijn rekening. Ook als stand-in bij afwezigheid van presentatoren, zoals een dance en oldies programma. Derhalve veel radio live uren gemaakt.
Nadat duidelijk werd dat het station geen bestaansrecht (meer)had en nog uitsluitend als internetstation te beluisteren was, werd besloten als syndicate programma verder te gaan. De Vlaamse internet stations Accent FM en Textradio geven sinds de start het programma door. Later volgde Terneuzen FM.

Hierbij kreeg hij steun van zijn producer, Jessy Winters, welke nog steeds als zijn adviseur optreedt. 

De programma’s “Paul in the 90’s” en “Simply Paul”worden thans via anders stations in Nederland en België uitgezonden.

Uitzendingen per 1 januari 2018:
Paul in the 90’s:
TurnOn Radio International Binnenkort meer informatie
Accent FM (B) Donderdag 18.00 – 19.00 uur
Textradio (B) Vrijdag 17.00 – 18.00 uur

Simply Paul (muziek van toen uit de periode 1960-1989)
Textradio (B) Zondag: 08.00 – 09.00 uur
TurnOn Radio Binnenkort meer informatie
Accent FM (B) Vrijdag: 19.00 – 20.00 uur
Seabreeze AM 1395 Zondag: 18.00 – 19.00 uur

Binnenkort op ………………………

Share