Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Biografie Paul van Dam

Paul van Dam groeide op in de tijd dat er nog radio (Offshore Radio) vanaf zee werd gemaakt (onder meer Radio Veronica, Radio Caroline, Radio Mi Amigo, Radio Northsea International, Radio London, Radio 227, Radio Atlantis en de beste Swinging Radio England).
Al van jongs af aan vond hij de radio, zoals deze in Hilversum en Brussel werd gemaakt, oubollig daar werd, tot ongenoegen van zijn vader, dus niet naar geluisterd. Wekelijks werd het gedrukt exemplaar van de Top 40 bij de plaatselijke platenboer opgehaald. Mede hierdoor is een enorme kennis aan muziek en vinyl opgebouwd.

De popmuziek en andere muziekstijlen uit het verleden en heden inspireerde Paul zich verder te verdiepen in de artiesten erom heen. Hierdoor zijn er contacten gelegd met zowel platenlabels als artiestenboekingskantoren, alwaar hij achter de schermen ook actief is geweest.

Jarenlang heeft Paul een kabelkrant (L.O.O.S Kabelkrant in Oud-Gastel),thans Gemeente Halderberge, alsook in diverse besturen op het gebied van media en sport plaatsgenomen. Als PR-medewerker van voetbalvereniging SC Buitenboys in Almere trad hij regelmatig op als woordvoerder via diverse media.

Na zijn eerste vuurdoop als side-kick (16 mei 2004) bij het inmiddels ter ziele gegane Radio 192 wilde hij meer. Als lid van de regionale programmaraad Zuid-oost Flevoland kwam hij in 2008 met het toenmalige SplashFM (Robin Clement) uit het Flevolandse Almere in contact.

Van Februari t/m Oktober 2009 is hij via dit station wekelijks op zaterdag “live” te horen geweest met de programma’s “Paul in the 90’s” en “Simply Paul”. Tevens deed hij wekelijks op woensdagavond een duo presentatie, Live Almere Deze Week, waarin regionale onderwerpen werden behandeld. In deze show nam hij ook de interviews voor zijn rekening. Ook als stand-in bij afwezigheid van presentatoren, zoals een Dance en Oldies programma. Derhalve veel radio live uren kunnen maken.

Nadat duidelijk werd dat het station geen bestaansrecht (meer)had en nog uitsluitend als internetstation te beluisteren was, werd besloten als syndicate programma verder te gaan. De Vlaamse internet stations Accent FM, thans Radio 854) en Textradio geven sinds de start (juli 2009) het programma door. Later kwam hier Radio-Fun Vlaanderen bij.
Het programma is via diverse internetstations verspreid.

Jarenlang was het programma (291 afleveringen) Paul in the 90’s te beluisteren op het Zeeuwse Terneuzen FM. Als gevolg van bemoeizucht inzake de muziekkeuze is het programma op eigen verzoek van de zender gehaald.

Bij dit alles kreeg hij steun van zijn producer, Jessy Winters, welke nog steeds als producer en zijn adviseur optreedt. 

Per 4 februari 2018 is Paul toegevoegd aan het presentatieteam van Seabreeze AM 1395, wekelijks op de zondagavond van 18.00 tot 19.00 uur

“Paul in the 90’s” thans op Radio 854, Textradio en Radio Fun-Vlaanderen

Binnenkort op ………………………

Share