Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Amy Winehouse (27) overleden.

23/07/2011

Na de tragedie vrijdag in Noorwegen zapte ik even naar CNN of er nog meer nieuws bekend was over deze krankzinnige actie, waarbij ik alleen maar iedereen die hier bij betrokken is geraakt, veel sterkte wens met het verwerken hiervan. Zal dit wel te verwerken zijn?

Echter ik werd getroffen door het bericht dan Amy Winehouse rond 17.00 uur  dood is gevonden in haar woning in Noord-Londen. De politie heeft de dood van de zangeres inmiddels bevestigd. Doodsoorzaak is nog niet bekend. Wel weten wij dat zij al jaren kampte met  alcohol- en drugsverslavingen.

In 2003 brak Amy Winehous in eigen land door met haar 1e album “Frank”, het album bracht nog niet het grote succes waar zij op hoopte. In 2006 kwam haar 2e album “Black to Black” uit.  Rehab werd in Nederland en Vlaanderen een grote hit, de singles You know I’m no good en Tears dry on their own werden bescheiden hitjes. Dat kon ook niet anders want dit album haalde de nummer 1 positie en stond 99 weken (Nederland) en 85 weken (Vlaanderen) in de album chart. Wie koopt er dan nog een single?

Echter in 2008 kwam haar laatste single “Valerie” samen met Mark Ronson in vele landen op nummer 1. Dubbel succes dus.

Juni  jl. begon zij met een come-back.  Haar 1e optreden was in Servië en helaas weinig succesvol. Stomdronken stond zij op het podium waarbij zij door het publiek werd weggehoond. Daarna werd er nog weinig vernomen van haar, behalve dat zij weer naar een afkickcentrum zou zijn gegaan.

Haar muziek leeft voort. Ik was zeer gecharmeerd van haar muziek. Zonde dat zo’n jonge vrouw door alcohol en drugs zo aan haar einde moest komen. Het zal wel Rock & Roll zijn, maar dat is niet mijn idee zoals ik dat zelf zie.  R.I.P. Amy!

Share