Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

"Artiest vd week" 2e uitzending, 21 feb 09

23/02/2009

Elke week zal ik een toelichting geven op de artiest van de week. Dit kan een artiest zijn, die wat extra aandacht verdient of die zijn/haar come-back maakt of een nieuw album heeft gemaakt.

Deze week is de artiest van de week:
“Ping Trace”

Hiermee maken zij hun Europese debuut op de radio. Wij van “SplashFM” zijn er trots op dat de keuze op ons station is gevallen en hopen uiteraard dat dit de basis van hun succes in Nederland en andere landen kan vormen.

Verveling en veel vrije tijd vormde namelijk de basis van “Ping Trace”. Gezien hun muzikale achtergrond besloot het amerikaanse duo Sven (geboren in Virginia) en Lynnae (geboren in Colorado) hun verdere ideeen erbij te pakken en creatief aan de slag te gaan. Sven’s achtergrond in de IT en electronica vormen de stijl van Ping Trace, terwijl Lynnae het natuurlijke element toevoegd aan de muziek door haar achtergrond in rock/pop en soul.

In 2008 maakte Ping Trace hun 1e promo cd “Traces” De tracklist hiervan:
At Ease en One more zijn gedraaid in het programma van Paul van Dam op 21 februari 2009. Solace, Illumination en Fall away vormen de andere songs van dit mooie album.
Na het snelle succes heeft “Ping Trace” even een time out genomen. Op dit moment zijn zij weer druk aan het werk in de studio, met als doel een nieuw Ping Trace album, welke gereleased zal worden in de lente van 2009.

Voor informatie over “Ping Trace” verwijs ik naar hun website: www.pingtracemusic.com/, ook op myspace: www.myspace.com/pingtrace
De cd is ondermeer verkrijgbaar bij:
als MP3 op oa: www.amazon.com/Traces-EP/dp/B001D4COVK en iTunes.
Uiteraard is de muziek van Ping Trace ook aan te vragen op http://www.splashfm.nl

De jingles in de show van Tezija & Keyra, elke vrijdagavond te horen op SplashFM van 22.00 tot 02.00 uur, zijn ook door “Ping Trace” ingezongen.
Share