Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Bee Gees – Robin Gibb op 62 jarige leeftijd overleden

21/05/2012

De overleden Robin Gibb vormde in 1958 met zijn broers Maurice en Barry de groep Bee Gees. Ondanks het feit dat de broertjes Gibb zijn geboren in het Engelse Manchester stond de groep, na verhuizing in 1958 naar Australië, als Australisch bekend. Om die reden duurde het langer alvorens de bekendheid kwam.

In 1967 keerden het gezin terug naar Engeland. De broertjes Gibb kwamen in contact met Robert Stigwood. Dit leverde de eerste hits Spicks and Specks op. Er volgden meerdere hits zoals: New York Mining Disaster 1941, To love somebody, Holiday, Massachusetts, World, Words etc. Na deze successen viel in 1969 het doek. Robin Gibb ging solo verder en scoorde de hit “Saved by the Bell”.

Begin 70’s kwamen de broers weer samen. Dat leverde bescheiden hits op zoals; I.O.I.O. Lonely days, My world, Run to me, Nights on Broadway.
In 1977 kwam de groep met het uitbrengen van de soundtrack van de film “Saturday Night Fever” weer helemaal terug. In een discostijl bracht dit vele hits met zich mee zoals: How Deep is your Love, Stayin’alive, Night Fever, To Much Heaven en Tragedy.

In de 80 en 90-er jaren zijn geen spectaculaire hits meer geweest, echter de groep trad nog wel op. Enkele hitjes uit de 90-er jaren zijn: Secret Love, Paying the price of Love, From Whom the Bell Trolls, Alone en Immortality (met Céline Dion)

Naast het succes hebben de broers ook verdriet gekend. In 1977 zou Andy Gibb zich aansluiten bij de groep, maar stierf het jaar daarop.
Maurice Gibb overleed na een plotseling darminfarct op 12 januari 2003. November jl. werd bekend dat Robin Gibb leed aan darm- en leverkanker en overleed op 20 mei 2012.

In Simply Paul zal, naast het overlijden van Donna Summer, ook aandacht worden besteed aan het overlijden van Robin Gibb

Share