Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Column: Maxima en Willem Alexander bij U2, persvrijheid in Nederland?

26/07/2009

Bron foto: http://www.geenstijl.nl/ en andere media.

Ik presenteer diverse radioprogramma’s, daarin vertel ik iets over de muziek, gebeurtenissen of geef een mening over een gebeurtenis of andere feiten weer. In dit vrije land hebben wij persvrijheid, een grondrecht, dat wordt ook getolereerd. Nu vind ik niet dat je hoeft te beledigen om te scoren. Mocht ik soms te ver gaan met mijn mening dan kan ik dat wel onderbouwen. Nu las ik op http://www.geenstijl.nl/ een opmerkelijk bericht over onze kroonprins Willem-Alexander en Maxima. Zij bezochten gisteravond een concert van U2 in de Amsterdam Arena. Leuk denk je dan, dat deze mensen hun liefde voor deze muziek aan “het volk” laten zien. Dan komen er bobo’s van de RVD en die vinden dat een gemaakte foto van het stel aldaar, terwijl Bono het prinselijk paar welkom heet, niet gepubliceerd mag worden. De reden zou zijn dat hier afspraken over zijn gemaakt. Ik weet van geen foto of andere afspraken. Als ik in de Arena was geweest en de gelegenheid had gehad, dan zou ik ze ook een microfoon voorgehouden hebben om hun mening over het concert U2 te vragen. Lijkt mij heel normaal of ben ik niet groot genoeg? Ik kan mij de verontwaardiging van “geen Stijl” geheel voorstellen en ben benieuwd wat de RVD hier aan gaat doen of krijgen wij ook censuur toestanden alhier? Nederland is altijd zo sterk andere landen hierop te wijzen, maar zie wij zijn geen haar beter. Het is een fatsoenlijke foto, niks mis mee, dus gewoon publiceren. Column Simply Paul.
Share