Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Column: Roelof Luinge zet Henk Kesler op zijn nummer, chapeau!!

24/04/2010

Gisteravond, 23 april 2010, was voor mij zo’n avond dat je lekker gaat bankhangen en je laat vermaken door een, zoals Johan Derksen van Voetbal International realistisch stelt, voetbalprogramma dat nergens omgaat.
Henk Kesler, direkteur KNVB, was te gast. Diverse onderwerpen kwamen aan bod. Ondermeer ook Roelof Luinge, topscheidsrechter van de KNVB, die stopt met fluiten. Aan Kesler was te zien dat hij zich ongemakkelijk voelde bij deze vraag. In 1e instantie had ik nog enige bewondering voor hem temeer hij ook goede dingen voor de KNVB heeft gedaan. Echter Henk ging zo diep door de stellen dat die waardering van de Telegraaf over prestaties van ondermeer scheidsrechters niets voorstelde. Uit interne cijfers kwam naar voren dat Roelof echt niet zo goed was en tegen zichzelf in bescherming moest worden genomen.

Roelof Luinge reageerde telefonisch getergd en maakte Kesler erop attent dat hij wel eerlijk moest blijven en geen leugens moest verspreiden. Aan het gezicht van Kesler was te zien dat hem dat duidelijk overviel. Roelof stelde dat als hij zo slecht zou zijn dan zeker geen 25 eredivisie wedstrijden zou hebben gefloten. Henk kon het niet meer aan, zonk diep weg door te zeggen, dat hij ook 1e divisiewedstijden had gefloten.(wat ook gebruikelijk is bij andere “top”scheidsrechters. Hoe diep kan iemand die over zoveel managerskwaliteiten zou beschikken zo diep wegzinken, onder het motto, al heb ik geen gelijk, ik heb toch gelijk en daarmee de ander wegzet. Duidelijk een persoonlijke vete.

Ik moest gelijk aan een eerder voorval bij mij, oktober jl., denken. Ik werkte met plezier en vol overgave bij een radiostation. Met als doel het station beter te maken opbouwend en kritisch. Er was een medewerker die geheel met mij eens was en ook regelmatig e-mails hierover naar mij en andere medewerkers toestuurde. Dit gebeurde buiten het management om. Helaas was deze medewerker bang zijn (vrijwilligers)baantje te verliezen. Zo gebeurde het dus dat hij opeens in het management zat en precies het tegenovergestelde beweerde dan hij al die tijd gezegd had. Vertrokken medewerkers of kwamen niet terug.

Net als Luinge ben ik ook verhaal gaan halen, echter schade is dan al aangericht. Het is dan beter te vertrekken en ben dan ook zonder ruzie bij het station vertrokken. Met mensen die zich als judas opstellen en dan ook nog geloofd worden, wil ik niet werken. Ik hoop niet dat Luinge zich laat inpakken. Als je “moedwillig” beschadigd bent, ontstaat er een vertrouwensbreuk en dat komt nooit meer goed zolang de kwaadwilligen blijven rondlopen! Inmiddels is mijn programma bij andere stations te horen en ga binnenkort weer “live”. Er is leven na een vertrek!
(column: Simply Paul)

Share