Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Corrie van Gorp overleden

24/11/2020

De in Rotterdam geboren Corrie van Gorp maakte al op heel jonge leeftijd kennis met de showbusiness. Haar vader Piet van Gorp maakte deel uit van het destijds populaire accordeontrio The Three Jacksons. Ze danste vanaf het einde van de jaren vijftig onder meer bij het Amsterdamse Ballet, het Nationaal Ballet en de Dansgroep Helen Le Clerq.

Begin jaren zeventig brak zij door toen ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical Een kannibaal als jij van Freek de Jonge en Bram Vermeulen was zij in 1974 voor het eerst te zien in de revue van André van Duin. Naast Frans van Dusschoten was zij jarenlang een bekend gezicht in het populaire revuegezelschap.

In 1978 maakte Van Gorp haar eerste langspeelplaat, met teksten van Tol Hansse en muziek van Clous van Mechelen. Er zouden nog veel platen en cd’s volgen, meestal vol gezongen met carnavalsachtige dijenkletsers. Corrie van Gorp scoorde hits met Jodelahiti Jodelahita, Me Soesafoon, Zo slank zijn als je dochter en Alie van de Wegenwacht.

Haar laatste publieke optredens dateren uit 2009. Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven. In 2018 kwam cabaretier Richard Groenendijk op het idee de toen 75-jarige komiek alsnog een echt afscheid te geven. „Iedereen kent wel dat mevrouw De Bok-kostuum: het hoedje, haar ’tassie’, het fondsbrilletje, de gezondheidsstappers… Ik vroeg: ’Cor, heb je dat wel ergens veilig en goed opgeborgen? Want dit kostuum heeft een hele bijzondere waarde.’ Niet in geld maar wel in aanzien. ’Oh ja hoor, Richard. Het ligt veilig en droog opgeborgen, beneden in mijn box.’ Ik wist niet wat ik hoorde en was met stomheid geslagen. Toen ben ik op het idee gekomen om er iets bijzonders mee te doen.

Share