Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

“De Telegraaf”schermt met huisregels als de moderator niet eens is met de inhoud van de reactie.

29/04/2011

Vandaag weer eens een reactie geplaatst onder een artikel van de grootste krant van Nederland “De Telegraaf”. Ik ben van mening dat ze beter daarmee kunnen stoppen, want zodra je maar iets uit de pas loopt, wordt het artikel niet geplaatst. Er wordt dan geschermd met de huisregels.

Komt mij erg onvriendelijk over en lijkt wel een vorm van dictatuur. Ik reageerde op een artikel over “Barbie” waar absurd veel aandacht aan wordt geschonken. Ik gaf aan dat Arnie (Eyeworks) daar kennelijk garen bij spint. Je zou denken dat TMG belangen aldaar heeft door alleen positieve berichten te plaatsen. Van mij mogen ze dat, maar scherm dan niet met je objectiviteit  en onafhankelijkheid. Mijn reactie werd dus niet geplaatst. Ik lees ook vaak in de comments dat lezers zich ergeren aan het feit dat een eerder artikel niet werd geplaatst. Discriminerende, beledigde en opruiende berichten vallen terecht onder de huisregels. Daar sta ik helemaal achter.  

Kennelijk zit Barbie in de Telegraafkliek, net zoals Lange Frans en zijn vrouw,  Ben Saunders, Christina Curry, Kim Feenstra, Melody Klaver en noem maar op. Al is er geen nieuws dan nog wordt er een onzinnig stuk(je) geplaatst. Vaak nog zonder spelfoutcontrole. Of gaan wij al  zover dat de opleiding “Journalistiek”  zich al op een zodanig laag niveau bevindt, dat men eigenlijk niets anders kan schrijven dan dergelijke inhoudloze stukjes. Jammer, want het is een mooi vak.

Er is niks mee om als er “echt nieuws”  over deze personen is om dat te plaatsen. Ik ga daar ook niet over en wil daar ook niet overgaan. Ik uit wel mijn bezorgdheid over het feit dat “De Telegraaf” kennelijk haar eigen mening wenst op te dringen. Het is merkwaardig dat er snel met huisregels wordt geschermd.

Ik heb er ook weleens met hen over gemaild. Het moderator team doet al helemaal niets. De redactie nam wel de moeite een antwoord te geven, maar veel verder dan wijzen op de huisregels kwam ik niet. Journalisten zijn natuurlijk helemaal niet zo onafhankelijk als zij beweren.  Het zijn mensen met een mening die de kans krijgen om deze in artikel weer te geven. Die zijn natuurlijk niet blij als je tegengas geeft.

Ik denk dat als de oude media wilt blijven bestaan dan zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Vaak heeft internet dergelijke berichten al achterhaald. En wees eerlijk het jongerenpubliek waar de krant zich opricht die nemen daar echt geen abonnement op. Die halen de gratis “Spits”, “Metro” of “De Pers”.

Het kan zijn dat ik alleen sta in mijn mening, dat hoor ik dan graag. (Opinie Paul van Dam)

Share