Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

KINK FM: In de 90’s geboren, exit na 16 jaar

01/07/2011

Ik schrok van onderstaand bericht;

 Het in de jaren 90 opgericht radiostation Kink FM stopt op 1 oktober a.s. met uitzenden. De Vereniging Veronica heeft besloten de geldkraan dicht te draaien. Eerder was al bekend dat er niet geboden zou worden op een etherfrequentie.

Stationmanager Jantien van Tol laat in een eerste reactie weten: “Kink FM is het mooiste radiostation, dat bijna 16 jaar bestaat. Het is een mooi station, omdat we altijd het lef hadden tegen de stroming in te roeien. We kozen voor goede muziek in plaats van de hits. Vandaag hebben we te horen gekregen dat ons station per 1 oktober stopt. Er is geen plaats meer voor Kink FM binnen Veronica. Maar wat ooit Veronica was, dat is niet meer het Veronica van nu. Wat in decennia passievol en zorgvuldig is opgebouwd is in een schamel 10 jaar verdwenen.” (Citaat, radiofreak.nl)

Ik ken Jantien van Tol vanuit een andere hoedanigheid en weet dat zij, na eerder het verdriet van het plotseling overlijden van collega Arjen Grolleman te verwerken, zich voor 100% heeft ingezet om het station verder uit te bouwen. Voor haar en de medewerkers(ters) zal dit hard aankomen. Ondanks toezeggingen van V-Ventures heeft men zich hier niet aan gehouden. Ik weet je moet commercieel blijven, maar doe dan geen beloften in perioden van rouw.

Nu vind ik dat de naam Veronica meer rust op haar verleden. Vanuit deze constatering is het een logische, maar onbegrijpelijke, stap. Het huidige Veronica gebruikt alleen nog maar de naam, maar is niet meer het station dat het ooit was. Misschien een mooie aanvulling op het pakket van TMG! De RTL groep is voorgegaan met de overname van Radio 10 Gold, Slam FM.

Ik wens Kink FM sterkte de komende periode.

Share