Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

KINK FM stopt na 16 jaar met uitzenden.

01/10/2011

Kink FM is ontstaan in de 90’s (1995).Het station laat voornamelijk alternatieve rock (moderne rock & Pop) horen. De programma’s werden gepresenteerd. Helaas is het station nooit in de ether te horen geweest. Wel via alle kabelnetten, satelliet en mobiel telefoon.

Op 29 juni 2011 maakte V-Ventures, de eigenaar van het station, bekend geen mogelijkheden te zien om Kink FM break even te laten draaien, nadat in 2011 opnieuw geen bieding is gedaan op een etherfrequentie. Hierdoor valt het doek voor het station. Op 1 oktober 2011 zou het station zijn 16 jarige verjaardag vieren. Helaas mocht het niet zo zijn.

Al afscheid van de luisteraars werd de top 1600 samengesteld, Vlak na middernacht was, na het afscheidswoord van Jantien van Tol (stationmanager) de nummer 1 te horen: Pearl Jam – Black.

Top 10 van de top 1600:
1. Pearl Jam – Black
2. Radiohead – Paranoid Android
3. Cure – A Forest
4. Foo Fighters – Everlong
5. Muse – Knights Of Cydonia
6. Nirvana – Smells Like Teen Spirit
7. Metallica – One
8. Joy Division – Love Will Tear Us Apart
9. Queens of the Stone Age – No One Knows
10. Marc Almond – Tears Run Rings

Ik zal Kink FM missen. Er is al zoveel van hetzelfde te horen. Onderscheidende radio is kennelijk niet commercieel genoeg om te overleven. Uiteraard is de luisteraar daar ook schuldig door de meuk, die vaak niets voorstelt, te ondersteunen, te kopen of te downloaden. Reclamemakers denken dan al gauw dat het publiek, die daar vaak op uitgekeken is, deze muziekzenders willen horen.

Share