Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

No One will ever forget, August 14th 1967

14/08/2020

14 augustus1967

53 jaar geleden werden de Engelse zeezenders (MOA) verboden. Rond middernacht ging Radio Caroline als enige door.
Ik weet het nog precies, was op logeren met een schoolvriend van mij. All you need is Love was een grote hit in de tijd en werd door Radio Caroline en andere stations veel gedraaid.

Zelf was ik fan van Swinging Radio England dat later overging in Swinging Radio Holland het latere Radio Dolfijn, Radio 227. Nog later ging mijn voorkeur uit naar RNI (engelstalig vooral) en Radio Caroline/Mi Amigo/Atlantis (engelstalig)
In die tijd is mijn belangstelling voor de zeezenders geboren. heb plakboeken vol met krantenberichten, tijdschriften, boeken, het Veronicablad vanaf de 1e druk (30-09-72). Vele cassettes vol met fragmenten, die nog steeds uitgezocht moeten worden.
Radio Caroline bestaat nog steeds, weliswaar in een nieuwe jasje, op de AM648 vanaf Zuid Oost Engeland alsmede wereldwijd op het net.

Vandaag moest ik naar Bilthoven en onderweg een uitstekend ontvangst op de autoradio. Het leken weer oude tijden!! dat was genieten.
Dit weekend worden vanaf het Zendschip The Ross Revenge programma’s van Radio Caroline North gepresenteerd. En memories over de afgelopen 53 jaar hoorde ik voorbijkomen.

Het is en blijft een gekke hobby en mag stellen dat het mijn leven vanaf mijn jeugd beheerst heeft en mij vaak, in de zeezender periode, door moeilijke tijden heen heeft geholpen.

Vanaf vandaag 14 augustus tot middernacht, Britse tijd, maandag 17 augustus 2020 kun je een eenmalige donatie van £ 25 of meer doen, of je kunt lid worden van de Radio Caroline Support Group (voor een minimale maandelijkse donatie van £ 7,50, op elk moment opzegbaar), als dank krijg je het nieuwe Retro Radio Caroline-t-shirt.
Fijn dat de in april jl. overleden oprichter Ronan O’Rahilly zijn werk en erfgoed in goede staat heeft kunnen nalaten en anderen zijn werk kunnen voortzetten.
Informatie: http://www.radiocaroline.co.uk

Share