Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Radio-DJ Tom Mulder (72) overleden

09/01/2020

Voormalig radio-dj Tom Mulder is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij maakte jarenlang programma’s voor Radio Veronica (1969-1973), de TROS, Radio 3 en Radio 10 Gold.

Hij begon zijn carrière in 1969 bij Radio Veronica, waar hij onder de naam Klaas Vaak onder andere het avondprogramma ‘Het Radio Drama’ presenteerde.
Door het vertrek van Eddy Becker solliciteerde hij aldaar, na eerder te zijn afgewezen, trad op 16 mei 1969 bij Radio Veronica in dienst als disk jockey. Aangezien zijn programma rond middernacht werd uitgezonden, had hij van toenmalig programmaleider Henk Van Dorp de naam Klaas Vaak gekregen.

In 1973 stapte hij over naar de TROS, waar hij in diverse programma’s te horen was, waaronder in het succesvolle spelletje ‘Vijftig Pop of een Envelop’. Hij verscheen ook op televisie, in shows als ‘Ren Je Rot’ en ‘Te land, ter zee en in de lucht’.

Vanaf de jaren 90 maakte hij programma’s voor Radio 10 Gold. Wegens gezondheidsklachten moest hij in 2006, na een hersenbloeding, noodgedwongen stoppen met zijn radio werkzaamheden.

In 2004 won hij een Marconi Award, een prijs voor radioprogramma’s en radiopresentatoren, voor zijn gehele oeuvre.

Ton Mulder gebruikte voor de meeste van zijn programma’s (De Klaas Vaak Show, Ook Goeiemorgen, Het Radio Drama, Vaak’s Fiasco en Vaak’s Zondagmiddag Matinee) als tune het nummer ‘Scarlet O’Hara’ van de ex-Shadows leden Tony Meehan en Jet Harris.
Ik herinner mij nog dat hij wekenlang het nummer “everybody is talking” van Harry Nillson (1969) rond ‘s avons half 11 liet horen.

R.I.P. Klaas Vaak (Tom Mulder)

Share