Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Radio Monique Internationaal Persbericht van onze programmaleider Paul Lek

31/08/2023

Op 3 september start internet- en middengolfstation Radio Monique Internationaal met haar programmering voor het nieuwe seizoen. Zelf noemt de zender dit “sneller, frisser en eigentijds”. Hiervoor zet zij sinds enkele dagen aftel-banners uit op sociale media. Wat opvalt is dat het radiokanaal maar liefst vijf nieuwe discjockeys op zender brengt: Bart de Zwart, Bert Niesing, Fons Winteraeken, Hermi Hakvoort en Miquel da Silva. Wat is er nog meer nieuw?

Programmaleider Paul Lek: “Om te beginnen hebben we een frissere sound, meer afwisseling en meer muziek uit de afgelopen 20 jaar. Ook meer ‘soorten’ muziek en dus meer variatie. En straks gaan we dag en nacht door: Het beste van Radio Monique Internationaal. We doen dit bovendien met een groter team dan ooit, maar liefst 41 mensen, allemaal met ervaring.” De nieuwe aanpak van het radiostation komt volgens Lek niet uit de lucht vallen. “We hebben uit onderzoek proberen te ontdekken waar mensen nou eigenlijk behoefte aan hebben als ze uit naar de radio luisteren. Het is al langer duidelijk dat 50 Plus de grote groep is die de radio nog aan heeft en in 2025, dat is al over een dik jaar, zeg maar, zijn er ruim 7 miljoen 50-plussers, alleen al in Nederland. Dat zijn echt veel mensen. Uit eigen onderzoek blijkt bovendien dat deze 50-plussers niet alleen naar gouwe ouwe-muziek luisteren, maar ook graag andere, nieuwere muziek horen.

En waarom zouden mensen van 50-plus niet meegaan met nieuwe muziek? Wie heeft bepaalt dat mensen van 50 of 60 niet van John Mayer of Miley Cyrus houden? Ook met die nieuwe lichting artiesten, van zeg maar de afgelopen 20-30 jaar, komen herinneringen boven; van vorig jaar, op de camping of 10 jaar geleden, bij de geboorte van een kleinzoon of een kleindochter. Ja, daar zit ook muziek aan vast. Radio Monique Internationaal is een radiokanaal met muziek die de afgelopen 60 jaar is gemaakt en de doelgroep aanspreekt, volwassen, fris en van deze tijd. Duidelijk anders!” Toch zegt Lek dat Radio Monique Internationaal niet stopt met achterom kijken, naar bijvoorbeeld haar verleden op zee. “Radio Monique begon in 1984 als zeezender, dus het verleden van dit station zal altijd op de één of andere manier te horen zijn. Tegelijkertijd betekent dat absoluut niet dat alles qua muziek of inhoud gestopt is na de jaren tachtig. Er zullen niet veel mensen zijn die eind jaren tachtig de radio uitgezet hebben en nooit meer hebben genoten van nieuwe muziek.

Bij Monique Internationaal willen wij meegroeien met de luisteraars en natuurlijk hun liefde voor de muziek. Monique Internationaal is nostalgie, zeker, maar Monique beperkt zich niet tot de zeezenderperiode. We kijken definitief vooruit en kijken ook nog regelmatig even achterom.” De aanwas van nieuwe mensen bij Monique houdt niet op bij de stemmen die te horen zijn. “Met een handjevol mensen kun je een radiostation niet draaiende houden”, vult Lek aan. “Je hebt de inzet nodig van een grote groep mensen. Ik ben daarom blij dat we mensen met ervaring aan ons kunnen binden, vóór en achter de microfoon. Om een tipje van de sluier op te lichten: op dit moment beginnen we met het testen van een app die het voor de luisteraar makkelijker maakt naar ons te luisteren, waar en wanneer dan ook. Of je nu op de fiets zit, in de auto, bus of trein, het maakt niet uit. We zijn straks overal en altijd te horen. Ook daarmee willen we duidelijk anders zijn.”

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Radio Monique Internationaal via studio@radiomonique.am

Share