Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Radio pionier Ben Bode is overleden!

23/01/2022

Piraat in hart en nieren, humor tot het einde, zelfs over het absurde eind van zijn Radio Paradijs dat illegaal door de overheid geënterd werd en tot verontwaardiging van velen werd binnengesleept. Ben was betrokken bij meerdere zeezenders en wist er alles van.

Ben schreef vanaf januari 2018 columns voor RadioVisie onder de titel ‘Plaatje maar weer’. Er werden 70 afleveringen gepubliceerd. Ben was betrokken bij veel radioprojecten, waarvan vele bij de zeezenders. Zo was Ben o.a. in 1978 betrokken bij de eerste poging van de zeezender Radio Delmare. In 1979 organiseerde hij de terugkeer van Radio Caroline, met o.a. een Nederlandse service. Daarna was Ben betrokken bij Radio Paradijs.
Maar nog voor de programma’s van start konden gaan werd het zendschip Magda Maria geënterd door de Nederlandse marine en opgebracht. Ben werd gearresteerd. Radio Paradijs was voor het eerst te beluisteren op zondag 26 juli 1981 op 270 meter met testuitzendingen, die tot de dag van entering – zaterdag 1 augustus 1981 – zouden duren.

Uiteindelijk stapte Ben helemaal uit de radiosector, maar bleef wel in Antwerpen wonen, waar hij tot zijn overlijden conciërge was. Ben Bode werd 66 en overleed vrijdag 21 januari in een ziekenhuis in Antwerpen.

heb vele leuke uurtjes met ben mogen doorbrengen nadat hij hoorde dat wij beide op de Zuidwal In den Haag hadden gewoond.Beide waren wij Sjef van Oekel fan, ik zal hem gaan missen.
Dankjewel Ben voor je inzet voor vrije radio en het delen van je geweldige avonturen op Facebook en Radiovisie.

Share