Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

Ronan O’Rahilly, de oprichter van zeezender Radio Caroline op 79 jarige leeftijd overleden

21/04/2020

Ronan O’Rahilly, de oprichter van zeezender Radio Caroline, is maandag op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldde de zender op Twitter.

“Een geweldige man die de populaire muziek veranderde”, schrijft Radio Caroline. Maandagmiddag werd O’Rahilly geëerd op de zender.

Hij begon Radio Caroline nadat hij als muzikant niet mocht spelen op Radio Luxemburg. De zender had een commercieel contract met platenmaatschappijen en daar paste de muziek van O’Rahilly niet bij.

In 1963 begon hij met het opzetten van Radio Caroline. Hij werd daarbij aangemoedigd door Scandinavische en radio veronica.Een jaar later, op Paaszondag, was de zender voor het eerst te beluisteren. Er werd uitgezonden vanaf het schip MV Caroline, dat geankerd lag voor de kust van Essex, Engeland.

Na de close down van de diverse zeezenders in 1967 ging Radio Caroline door, maar moest uiteindelijk het loodje leggen. De 2 schepen werden naar de haven van Amsterdam gesleept.
In 1972 maakte de zender een herstart en bood gelegenheid tot uitzenden aan Radio Atlantis (1973) en Radio Mi Amigo (1974-1978)
20 maart 1980 zonkt de Mi Amigo.

In 1983 kwam hij terug met Radio Caroline met het schip de Ross Revenge, dat nog altijd dobbert op zee.

Hij verhuisde in 2013 terug naar Ierland, nadat hij was gediagnosticeerd met dementieen en overleed vandaag 20 april 2020 op 79 jarige leeftijd.

Share