Radio-dj Paul van Dam - Syndicated en Live Radio Shows

RTL Midden-Oosten correspondent Conny Mus (59) overleden

20/08/2010

Tijdens zijn vakantie in Nederland is Coenraad Willem (Conny) Mus, RTL Midden-Oosten correspondent, op 59 jarige leeftijd overleden. Mus was  een journalist die op gebied van de journalistiek het gezicht van de 90’s mede heeft bepaald. Om deze reden besteed ik aandacht aan dit overlijden.

 Conny Mus woonde ongeveer 30 jaar in Jeruzalem. Door sommige werd hij ervan beticht te eenzijdig over de Midden-Oosten kwestie te berichten. Ik vond juist dat hij een duidelijk beeld gaf. Uit een eerder dit jaar gemaakt verslag over de Gaza-strook viel het mij op dat Conny zich heel kritisch uitliet over het beleid van Israël ten opzichte van de Palestijnen dat totaal geen belangstelling had voor de armoede in de Gaza-strook alsook de Westelijke Jordaanoever.

Nadat hij al vele reportages had gemaakt voor ondermeer de EO, BBC en CNN werd hij als RTL-verslaggever van Operatie Desert Storm (1991) het gezicht van deze oorlog. Ik zie nog de boeiende gesprekken tussen Loretta Schrijver en hem voor mij. Door improvisatie, snel inspelen op de actualiteit bracht hij met volle overtuiging het laatste nieuws, waar wij met zijn allen op zaten te wachten, in de huiskamer. Ook andere oorlogen, hoe verschrikkelijk ook, werden door hem perfect geregistreerd.

Zijn werkzaamheden gingen nooit zonder gevaar, echter het was zijn wil om het nieuws eerlijk en duidelijk uiteengezet  te presenteren. Helaas liet zijn gezondheid, na een eerdere hartinfarct paar jaar geleden, hem in de steek en heeft hij deze laatste hartinfarct niet overleeft. Ik wens zijn partner, dochter, familie en collega’s heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies

Column Simply Paul – Radio-DJ Paul van Dam

Share